Obrt Etix-eko

Sve je krenulo kao hobi i uzgoj za vlastite potrebe, zdravog voća koje raste u skladu s prirodom. Interes za zdravom bobicom raste pa polako rastemo i mi te smo 2021. godine osnovali poljoprivredni obrt koji 2022. kreće s radom.


Microgreens povrće

Naše prve sadnice sibirske borovnice i početak sadnje

Počela je sadnja plantaže sibirske borovnice s 2500 komada, a u planu nam je sljedeće godine posaditi još 3000 sibirskih borovnica , koja još nosi i ime haskap ili kamčatska jagoda. Nasadi su u ekološkoj certifikaciji i imaju na jednom djelu sustav navodnjavanja i biti će zaštićeni mrežom protiv tuče.

Sve više se cijeni hrana koja nije tretirana raznim sredstvima već se može bez straha pojesti i biti sigurni u proizvod, te da ste unijeli u svoj organizam doslovno lijek pun vitamina. Jako nam je važno da borovnice rastu u skladu s prirodom i po načelima ekološke proizvodnje te im pomažemo i kućicama za solitarne pčele. Naš glavni razlog za sve veću orijentaciju prema uzgoju haskapa je njegova otpornost i bogatstvo antioksidansa te je zato pogodan za ekološku proizvodnju zdravih bobica.

Bobice haskapa su iznimno bogate mineralima i vitaminima, a ukupna antioksidativna vrijednost im je veća i od aronije i drugog sličnog voća.

Naše prve Haskap bobice

Američka borovnica još malo i spremna za branje

Okus sibirske borovnice Haskapa je spoj jagode, borovnice i maline, a podsjeća na davne zaboravljene okuse netaknute prirode